Der var en gang, hvor det at blive kendt var stort set umuligt. Hvis du gerne ville være en kendt musiker for eksempel, så var det ikke nok, at være vildt god til at spille musik. God musik er ikke nok i sig selv, fordi det jo kræver, at andre mennesker hører det. Selv hvis du har en vennekreds der kan værdsætte din musik, er det ikke sikkert at de er de rigtige kontakter til at komme ud at optræde eller få din musik i radioen. Det var kun hvis man tilfældigvis kendte de rigtige mennesker, eller arbejdede intenst på at få deres opmærksomhed, at man kunne gøre sig nogle forhåbninger om at blive kendt. Man var nødt til at få sin musik lyttet til af et pladeselskab, som nok i forvejen var ved at drukne i CD’er eller bånd fra ambitiøse kunstnere. Hvis man endelig blev lyttet til og udvalgt, så kunne pladeselskabet arbejde på at udbrede dit navn og din musik – men du ville være under deres kontrol. Du kunne ikke gøre noget uden dem, og de havde magten.

Men i dag er det anderledes. Uanset om vi snakker musik, kunst, humor eller noget helt fjerde, så kan enhver kickstarte sin egen karriere i dag. Takket være internettet og medier som Youtube, er det muligt at nå ud til millionvis af mennesker, hvis det man laver er værd at opleve. Det er selvfølgeligt stadig ikke en let proces, og der skal stadig lægges noget arbejde i det, men det er blevet betydeligt nemmere at komme i gang. Det er også fantastisk, at man ikke længere er så afhængige af store selskaber, for at blive opdaget af den almene befolkning.

Men hvad hvis det var endnu nemmere – hvis du bare kunne trykke på en knap, og så var du en kendis lige med det samme. Ville du så trykke på den? Det ville være fristende, ville det ikke? Tusindvis af mennesker der ville høre dine budskaber. Muligheden for at tjene nok penge på reklamer eller salg af det du skaber, til at købe lige den bil du har lyst til hos Bjarne Nielsen biler. En masse døre ville blive åbnet for dig, og dit liv ville aldrig blive det samme. Men det er også en smule skræmmende, er det ikke? Er du klar til, at dit liv bliver så offentligt, og det enorme ansvar der følger med at have så mange mennesker der lytter til dig?

Grunden til jeg spørger er, at mange folk slet ikke laver den overvejelse, før de begynder på alt det hårde arbejde. Det betyder at de på et eller andet sted i processen vil begynde at mærke frygten. Lige når de er ved at slå igennem, få uger før de måske kan lave deres gennembrud, begynder de at vakle. Usikkerheden melder sig, og de ved ikke, om det nu også er det her de vil. Det er ikke særligt brugbart: enten har man spildt sin tid, eller også risikerer man det hele på grund af et øjebliks usikkerhed. Og det er derfor du skal svare på, om du ville trykke på kendis-knappen eller ej: så du er forberedt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here