En lille filmklip om projekt “Mad Forbi”, som vi har lavet i vores studiegruppe i forbindelse med faget “Projektledelse, Innovation og Intervention” på Ernæring og Sundhedsstudiet, Professionshøjskolen Metropol, på linjen Sundhedsfremme, Forebyggelse og Formidling.

Projektet går ud på at mindske social ulighed i sundhed ved at oprette en socialøkonomisk virksomhed, som rekrutterer unge hjemløse ml.18-29 år. Her skal de være med til at lave sund mad i produktionskøkkenet og sælge det videre til virksomheder (catering) og private – herunder hjemløse, studerende og andre.

Maden der produceres er overskudsmad fra bl.a Fødevarebanken og Den Flydende By. På den måde kan priserne holdes nede, så selv hjemløse kan have råd til at købe et måltid. Det bringes og sælges fra vores Mad Forbi madvogne og cykler.

Målgruppen vil blive undervist grundigt i fødevarehåndtering – herunder hygiejne og hvordan man tilbereder maden, og de får udleveret arbejdsuniformer. Og vi vil sigte efter at få en “Elite-smiley” fra Fødevarestyrelsen.

Ved at være med i projektet vil de unge hjemløse få løn for deres udførte arbejde og mulighed for at opnå kompetencer og erfaring inden for sund madlavning og dermed øge deres muligheder for at få et arbejde eller uddannelse indenfor fødevarebranchen.

Derudover vil vi kunne forebygge mulige livsstilssygdomme, som målgruppen er i risiko for at udvikle, herunder f.eks. hjerte-kar-sygdomme, ved at de får sundere og mere næringsrigtigt mad i hverdagen.

Musik: Alan Silvestri “Forrest Gump Suite” (som vi ikke ejer ophavsrettigheder til).