Yogalærer Helle Nissen Fra YogaRollinger i Esbjerg, guider dig her igennem kundalini yoga kriyaen: Basic spinal series.

Basic spinal series er en serie af øvelser, som styrker og smidiggør rygsøjlen.

Ondt i ryggen, er efterhånden blevet en folkesygdom, og hænger ofte sammen med forkerte arbejdsstillinger, en svag rygmuskulatur og spændinger som ikke biver afspændt. Denne serie af øvelser vil afhjælpe mange typiske spændinger i ryggen og går ind og aktiverer og styrker hele rygmuskulaturen.

For at forblive unge, må vi have en smidig rygsøjle. Rygsøjlen er en central del af vores nervesystem og er forbundet med hele vores velbefindende. Jo smidigere vi er i ryggen, jo lettere kan spinalvæskerne inde i rygsøjlen bevæge sig op og ned og cirkulere fra hjernen og tilbage igen. Det styrker også vores hukommelse.

Husk når du laver yoga, at det er dig, der passer på dig selv. Du skal selv lytte til din krop og dens begrænsninger og ikke gøre noget, som føles forkert eller giver skarp smerte. Hvis du er i tvivl om din helbredstilstand tillader dig at dyrke yoga, så tal med din praktiserende læge først.

Kundalini yoga som undervist af Yogi Bhajan er en sikker teknik, som stammer fra det antikke Indien, hvor kundalini yogaen traditionelt blevet leveret videre fra mester til elev. Først i 1960’erne da Yogi Bhajan drog til vesten for åbenlyst at undervise i Kundalini Yoga, blev det alle mands eje. Yogi Bhajan forudså, at vestens population ville få brug for kundalini yogaens redskaber, for at komme godt igennem overgangstiden fra fiskens- til vandbærerens tidsalder. Nu.

Det er en tid, hvor hele vores nervestystem er under meget stort pres, hvor vi påvirkes af store mængder information døgnet rundt, og hvor der stilles store krav til vores omstillighed og fleksibilitet. Det er en tid, hvor mange mennesker let bliver ofre for livsstilssygdomme, stress og psykisk sygdom som følge af et alt for stort pres på hele vores system. Kundalini Yogaen er et helt unikt værktøj til at holde sig selv i balance som moderne menneske.

Vi arbejder i kundalini yoga med serier af øvelser, kaldet kriyas, som på engelsk betyder “completed action” , eller på dansk fuldkommen handling. En kriya er en fast sammensætning af øvelser udviklet af de gamle yogamestre, og bliver overlevert fra yogalærer til elev i sin oprindelige form. Der findes flere hundrede kriyaer og meditationer i kundalini yoga, som hver i sær har sit helt specifikke formål i forhold til, den effekt den har på krop og sind.

YogaRollinger er stiftet af Helle Nissen og ligger i Esbjerg. Vi holder uddannelser i børneyoga i hele landet, samt kundalini yoga workshops.

Se meget mere om vores hold og find ud af mere på hjemmesiden:
www.yogarollinger.dk

10 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here