Idag tänkte jag prata lite om min diabetes eftersom det är världsdiabetesdagen och jag läste en tråkig text på Nöjesguiden i morse.

Artikeln på Nöjesguiden:

Peter Jihdes Instagramkonto:

Kontakta mig:
Snapchat | @simonlussetti
Instagram | @simonlussetti
Twitter | @lussetti
Mail | info@simonlussetti.com

32 COMMENTS

  1. Ligger inne på sjuk huset just nu och vakna från koma för 13 timmar sen och nu när jag fick se denna video så mår jag bättre❤️ jag vill bara fråga en sak kan inte du ha en lite mini serie om diabetes där du berättar om din diabetes och folk kan fråga om diabetes ! Hade varit kul att kolla på❤️

  2. Träffade en rakt i hjärtat. Jag är glad att jag inte är ensam med detta "helvete" och det känns skönt att jag inte är ensam. Haft diabetes i snart 10 år, och det är inte något lätt att handskas med. Tack för att du tar upp det här, och för att du vågar prata om det. En liten grej till, jag som har diabetes hatar när folk säger, vad glad att du lever eller jag förstår hur det här. Men tack för en sjukt bra video iallafall! Ursäkta man svenska

  3. Jag har också diabetes, och varit med om att folk säger att de vill ha diabetes för att dom vill äta druvsocker, folk tigger druvsocker av mig och ibland när jag har lågt blodsocker så sträcker någon ut handen i hopp om att få en druvsocker. Undrade bara om det är någon mer som har varit med om detta.

  4. jag, min moster, min morfar och min kusin har diabetes typ 1. jag har haft det sen jag var 4 och jag ska fylla 15 snart. jag skäms inte över att visa att jag har det diabetes. jag kan inte göra något åt det.

  5. Jag är likadan med min epilepsi. Jag tatuerade in det på handleden. Och jag har fått höra att jag är en attention whore och att jag gör bara de för att folk ska tycka synd om mig. Men aldrig, jag gjorde det för att tänk om jag får ett anfall på stan så står det där. Och jag vill visa att de e inget att skämmas över och det är vanligt.

  6. Vill inte förminska videos ämne på något sätt men jag kände när jag tittade att det du sa om självskadebeteende också kan va väldigt relevant om man har andra t.ex mentala sjukdomar som depression, och att det du sa om att det är så svårt att komma ur ngt sånt fast att man kanske vet vad man borde göra kan va så svårt. All the love för att du uppmärksammar, informerar och tar ställning❤️

  7. Jag har också diabetes. Jag blev kallad cancerbarn av en kille i min klass för han såg min CGM på magen och min omnipod så jag struntade i att ta insulin för att inte påminna honom. Men diabetesen är något jag är stålt över att jag har klarat mig i 7 års tid nu!

  8. Jag har haft diabetes sen jag var 4 år, nu är jag 12. (Jag har typ 1) Alla i min klass vet om det och tycker inte det är konstigt att jag tar sprutor osv och dom andra klasserna i samma hus tror jag vet också, iaf några. Jag visste inte att du hade diabetes så jag blev glad nu att du tog upp det på Youtube så folk får veta lite om diabetes! Ibland orkar jag verkligen inte med min diabetes men ibland tänker jag inte ens på det. Varje dag efter maten går jag tillbaka till hallen där vi hänger våra jackor och väskor och tar min spruta det funkar jätte bra! Heheh d va allt (: Älskar dina videos Simon!^^♥

  9. Du beskriver hela min situation jag precis klev ur. Ja gick till skolan första dagen idag efter en vecka på sjukhuset pga för höga blodsocker. Fick många frågor av både elever och lärare om vad jag låg inne för, men har aldrig riktigt vågat säga varför för att inte göra dom oroliga eller tycka att jag var dum som slarvar. Fick shame on you känslan när jag låg inne och hade dropp, dom kallade mig omstarten och pratade med mig på ett annat sätt än va dom gjorde med andra patienter på sjukhuset. Jag ansåg att jag bara gjort fel och de dom sa till mig var att ja måste hitta motivation, dom sa de på ett sätt som – hur svårt kan de va. Men ingen av läkarna eller sköterskorna har diabetes, inget vet hur det känns att ha press på sig 24/7 att sköta sitt blodsocker on point. De e som att köra bil 24/7, till slut kommer man bli alldeles för trött och man kommer vilja svänga av vägen och aldrig vilja köra upp igen. Man hittar inte motivation hur lött som helst om man ska dras med en sjukdom hela livet. Mina blodsockervärden är okej nu, hoppas dom e de i fortsättningen nu. Ville bara säga att du e grym, stark och fett cool som får sånna som jag att inte känna oss dumma eller speciella på ett konstigt sätt bara för att vi har diabetes. <3

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here