Flere og flere børn i den vestlige verden kan ikke indordne sig og bliver diagnosticeret ADHD og bliver medicineret med amfetaminlignende stoffer (Ritalin)
Dette er et område er åbenlyst rør mig en del.. og jeg laver derfor denne video, i forhåbning om at vi i den vestlige snart vågner op fra dette vanvid.
Videoen er ret impulsiv og der bør som altid tages højde for, at alt hvad jeg siger, kan være forkert..

5 COMMENTS

 1. Gal hvor har du ret.. endelig en af de mange jeg har hørt på som har snakket om ADHD som faktisk giver mening (ihvertfald i mit tilfælde) det eneste man høre er jo `Du har ADHD du skal have nogle piller nu.` eller `ADHD findes ikk` og det med pillerne, det du forklare om at systemet ikk sætter sig ind i det og hvad det endelig gør ved en, og ja de er så lige glad med en som man nu kan være. jeg var 15 da jeg fik min diagnose og er snart 17 nu, jeg sage nej til medicinen men blev "overtalt" til det og så fordi jeg hade prøvet medicinen før jeg fik min diagnose så tænke jeg "jo hvorfor ikk det var jo sku sjovt nok" men det var nu heller ikk hver dag jeg gad, men alt det man høre fra lægerne og politikere osv. det er dem mine forældre høre på og der hade jeg intet at sige, så de stod og holdte øje med om jeg tog dem, udelukkende fordi de ikk har hørt det dårlige men kun det gode, eller det der burde være godt ved det.
  det du snakker om fra ca 12.00 af det gir så skide god mening (en af de mange ting som gir god mening)
  Og ja adhd medicin er stor set det samme som stoffer, den ENESTE grund til det ikke er et stof er fordi det er lovligt! 😮 når man lige ser den "lille" lap papir i ens medicin bøtte med bivirkere på så når man folder den ud blever man satme overrasket.
  (skal lige nævnes jeg røg hash før jeg fik medicinen, og fik af vide af lægerne at man på INGEN måde måtte ryge imens man får medicin.. men sage det som det var at jeg røg, men afvigevel gav de mig det og de bliver ved, og er ved og være godt og grundigt afhængig af den medicin. og som jeg enda også har sagt til lægerne, nu jeg op på 128mg, og først nu siger de, at det måske og kun MÅSKE var en god ide at skrue lidt ned for medicinen, meeen ja.. og ikk for at det skal handle om hash, men det hjalp ihvertfald mig mindst 10 gange mere.. )
  hehe der var du sage det med at gnavede tænder, gik det lige op for mig jeg ikk hade lavet andet i 5 min. 😛
  skal også lige siges at jeg er ok glad for at ha adhd men pillerne burde ikke og skulle heller aldre have været en del af adhd
  Respekt her fra

  lad befolkningen blevet hørt, og lad befolkningen styre sit eget liv som man vil leve det!

 2. Efter som du ikke har ADHD vil du jo også få en anden virkning af medicinen, jeg har ADHD og ville da ønske jeg kunne have fået Ritalin i min skoledage..
  Hvis du tager Ritalin uden at have ADHD vil det være klart du bliver hype, det kan jeg også blive hvis jeg misbruger medicinen.. I de rigtige doser kan det hjælpe børn, de er jo ikke en medicin de skal have resten af livet, det skal ordinæres et stykke tid på prøve. De kan efter noget tid tage medicinen fra barnet for at se om de tidligere symptomer er væk uden Ritalin behandling da det kan rette op på problemerne inden de bliver for gamle, selv voksne skal gøre det på den måde da lægerne trods alt ved at længer varig brug kan være skadeligt. Men dette kan jo så også gøre at de ikke behøver medicinen mere når de er nået teenagealdren, så vil de have meget lettere ved at komme gennem skolen da det højner deres koncentration.. Hvis du har ADHD kan en af tingene være koncentrations besvær hvilket jeg er problemer med, jeg kan ikke læse en A4 siden på under 5min. den skal læses flere gange før jeg husker første sætning og jeg bliver let distraheret.. Ritalin hjælper mig ved at jeg kan side længere med samme A4 side selvom der skal læses ligeså lang tid før den er sivet ind. Jeg koncentrer mig ikke mere men jeg kravler ikke på væggene lige så hurtigt.

  Jeg har set folk debattere dette emne en del gange og ofte er det folk som ikke ved hvad de snakker om som kommer med dette emne.. Selvfølgelig kan der være tilfælge hvor man kan stille spørgsmål om det ikke er den måde forældrene er over for barnet, eller om det er pga. manglende opmærksomhed eller andet.. Men dette skal en neurolog jo undersøge rigtig godt og nøje før de giver ADHD medicin til børn, og de lavet også opfølgninger på patienten.

  Helle et barn skal have kød der er læger der har lavet forsøg med dette, og forsøgene viste en underudvikling som ikke var så sund. Det er ikke ret længe siden jeg læste omkring dette emne, men kan desværre ikke finde linket til dig :S
  Men hvis man som menneske ikke får kød når man er barn vil man ikke udvikle sig korrekt, der er noget næring og noget værk i som er vigtigt for udviklingen. Jeg kan også informere om at hvis jeg ikke får kød ugeligt helst næsten dagligt så bliver jeg dårlig, jeg kan ikke leve uden. Men når det er sagt så er de forskellige grøntsager en vigtig del af vores kost, og vi alle burde komme vidt omkring i grønt verdenen og spise og ikke mindst selv dyrke vore mad.

 3. Fantastisk video og helt enig! Al respekt for de der selv vælger at tage medicin, og muligvis har nogle også brug for det. Personligt foretrækker jeg at arbejde med mig selv i stedet for at medicinere mig, eller lade ting gå udover andre, som mange også gør. Mange mennesker har rigtig rigtig svært ved at forstå, hvorfor det er vigtigere for mig at bruge tid i naturen end at gå til eksamener og lave opgaver. For mig er det utrolig dyrebart, men det virker som om, det er vigtigere for andre med FREMAD FREMAD SUCCES SUCCES – dvs. bekræftelse og overfladiske goder. Men hver sin smag. Jeg er helt i enig i, at revolution skal der til. Vi har brug for at komme i kontakt med vores hjerte og kreativitet – det er så utrolig meget mere humoristisk end samfundets alvorlige kassetænkning.

 4. Når jeg giver foldere ud om veganisme, så er det rigtig meget børn, der gerne vil have folderen, fordi det jo handler om dyrene – og de ser helt mærkelige ud, når deres forældre så siger nej til folderen. De kan slet ikke forstå det, fordi det handler jo om at stoppe dyremishandling. Jeg har også prøvet mange gange, at børnene løber tilbage til mig for så at få en folder. Det er meget tankevækkende. Børn kan godt se, hvorfor vi ikke skal dræbe dyr. Børn er i forbindelse med deres – hvad kan man sige – kreative spirituelle frihed, men når man bliver en del af samfundet, så glemmer man denne kraft.. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here