Morten stiftede første gang bekendtskab med fysisk træning som 15-årig.

Han havde godt nok spillet håndbold og fodbold samt lidt badminton, men det var mest for at hygge med vennerne, mere end det var selve sportens skyld.

Morten var bidt af en anden sport, golf, som han, siden han var 12 år, havde dyrket med stor interesse. Det var også derfor, at han ville på sportsefterskole. Han var blevet god til det og stod nu som 15-årig og havde behov mere vejledning, så han kunne hæve sit spil til
et højere plan.

Han forbedrede sig markant, som han havde håbet på, men efterskolen blev også begyndelsen på en helt ny interesse: styrketræningen.

Lille og spinkle Morten havde aldrig holdt en håndvægt, eller skænket styrketræning en tanke for den sags skyld. På efterskolens fodboldlinje, der husede cremen af landets unge fodboldspillere, havde de til gengæld 7 træningspas hver uge og timevis af styrketræning.

Og det kunne naturligvis ses!

Morten og de andre ”mindre” drenge fik kommentarer fra fodbolddrengene om, at de ikke opholdt sig i fitnesscenteret i samme grad, og Morten var faktisk en lille smule misundelig på fodbolddrengenes resultater, så det vækkede Mortens konkurrencegen, og Morten satte nu i gang og trænede 2-4 gange hver uge.

Efterfølgende brugte han de næste 4 år (3 år på handelsskolen og et enkelt sabbatår) på ugentligt basis timevis i fitnesscenteret uden at der rigtig skete noget.

Faktisk stagnerede resultaterne efter et års tid. Og så faldt motivationen og glæden ved at træne ellers.

Styrketræning blev en periode mest brugt som middel til at hænge ud med vennerne, end til at få en stærkere og sundere krop.

Manglen på resultater og viden fik magten, og træning blev en pligt i stedet for en lyst, som det ellers tidligere havde været.
Han havde brug for motivation og ny viden så glæden kunne komme igen.

Morten læste videre på Sundhed og Ernæring. Hvor han håbede på at komme til at arbejde ”hands on” med alle typer mennesker og lære en masse nyt omkring træning, så han også selv kunne rykke videre fra sit træningsmæssige plateau og ikke mindst kunne komme til at hjælpe andre, der oplevede træningsrelaterede problemer.

Golf fyldte fortsat meget i hans hverdag, og som spiller i landets bedste række, gik weekenderne med turneringer rundt om i landet, men hans energiniveau haltede over lange turneringsdage på golfbanen på op til 10 timer, så han håbede også, at han kom til at lære mere om selve kosten på sin nye uddannelse.

Morten begyndte at få problemer med sin lænd under sin bachelor, men kunne ikke sætte fingeren på problemet.

Han havde lært en masse teori, men teknik i praksis anede han ikke på daværende tidspunkt.

Smerterne viste sig at stamme fra forkert opspænding, når der var store løft i fitnesscenteret, og de ret monotome foroverbøjede stillinger, som de forskellige slag i golf giver, men det vidste han ikke, og problemet udviklede sig fra en skavank i begyndelsen uddannelsen til en et stort problem henimod slutningen af studietiden, hvor han hverken kunne passe sit golfspil eller sidde ned i længere perioder af gangen.

Han fik hjælp fra en fysioterapeut, og tiden med genoptræning gav ham en interesse for behandling af skader og genoptræning, som han studerede nærmere på den efterfølgende kandidat.

I dag er styrketræning igen et frirum, som han både elsker og ikke mindst prioriterer i hverdagen. Golf er også stadig en vigtig del af Mortens liv, men det vigtigste er at have hyggelige oplevelser med familie og venner, og når man først har værktøjerne til, hvordan man holder en balance mellem træning og kost og de mere ”usunde” fornøjelser, er der plads til stort set alt.

Uanset målet glæder og motiverer det Morten at hjælpe folk til et bedre og sundere liv. Hver klient har en ny historie og tingene vil altid skulle gribes forskelligt an.

Morten vil gerne give sine klienter den viden, der gør, at de også kan opleve, at det bestemt er muligt, at finde en balance. Et aktivt liv og en fornuftig kost, står ikke i vejen for at have det sjovt ind i mellem og omvendt.

Her kan du læse mere om Morten, og se hvad hans klienter fortæller om træningen her:

==========================

Bag Fortius Fitness står to af landets absolut bedste personlige trænere Kasper V. Christensen og Joan Lang, der tilsammen har mere end 30 års erfaring i at træne andre, så de har kunnet opnå vægttab og muskelopbygningen uanset udgangspunktet.

Fortius Fitness tilbyder kun personlig træning i de små centre, hvor der kun er plads til et par klienter af gangen.

Fortius Fitness har flere afdelinger på Sjælland og i Jylland, hvor der kun udbydes personlig træning. Se hvilke byer, du kan finde dem i her:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here