(Sendt onsdag d. 12. marts 2014 på DR1)

_Calcium i mælk myten_
• Topforsker advarer: Tre glas mælk om dagen øger risikoen for kræft
“Vi skal have kalk, men slet ikke i de doser, som myndighederne anbefaler, sagde han og gennemgik flere studier, som viste, at risikoen for brækkede knogler ikke stiger, fordi man indtager mindre kalk.”
• Death By Calcium | |
• Drinking milk not essential for humans despite belief it prevents osteoporosis, [Harvard University expert] nutritionist says
• How Too Much Calcium Can Break Your Bones
• Osteoporosis Myth: The Dangers of High Bone Mineral Density
• Debunking The Milk Myth: Why Milk Is Bad For You And Your Bones
• Vitamin K2 and the Calcium Paradox
• The Magnesium Miracle
• “The myth that osteoporosis is caused by calcium deficiency was created to sell dairy products and calcium supplements.” |

_Råmælk vs. pasteuriseret mælk_
Carsten Vagn-Hansen – Læge & sundhedskonsulent – om mælk
– “Mælk er ikke bare mælk.”
– “Der er upasteuriseret og uhomogeniseret råmælk fra køer, som også er sund, hvis køerne er fodret naturligt med græs og hø, det vil sige økologisk eller biodynamisk mælk. Er der gode urter i græsset, er mælken endnu bedre. Der er også mælk fra geder og får, hoppemælk, yakmælk mm., som mange primitive befolkninger har stor glæde og sundhed ved at bruge.”
– “Der er mindst 30.000 års tradition for at drikke mælk, og mælkeproducerende dyr har i de fleste af disse år været en forudsætning for ernæring og overlevelse de fleste steder på jorden. Der har alle disse steder været tale om råmælk, naturlig mælk, den som mælkeproducenterne selv drikker.”
– “I Tibets højland er den grundlæggende kost råmælk, yoghurt, smør og ost. Plus lidt kød og blod. Der er et højt antal gamle over 100 år, ingen læger, ingen hospitaler og ingen vestlig medicin.”
– “Weston A. Price skriver: “I 35 år har jeg ikke set et eneste tilfælde af kræft hos indfødte, som lever af traditionel føde, der er uraffineret, rå eller fermenteret”.”
– “Råmælk syrner – pasteuriseret mælk rådner.”
Konklusion – Mælk er sund hvis:
– Den kommer fra sunde køer
– Koens foder er græs og hø (naturligt foder)
– Hvis stald- og personlig hygiejne er OK
– Hvis mælken ikke er pasteuriseret & homogeniseret

_Raw milk vs. pasteurized milk_
• Nutrients & Immune Factors in Raw Cow’s Milk vs. Pasteurized Cow’s Milk
• Dairy: food of the Gods or neolithic agent of disease? – Chris Kresser
– “Something that irritates me is that raw and pasteurized dairy is often discussed as if it’s the same thing. It’s not. Raw dairy is a whole food, and pasteurized dairy is a processed food.”
– “Somewhere between 1% — 95% of people don’t produce lactase on their own, depending on race and ethnicity. In a sign of nature’s wisdom, raw milk contains lactase, the enzyme needed to digest lactose. Pasteurization, however, kills lactase. So if you don’t produce your own lactase, you’ll have a hard time digesting pasteurized milk. But that doesn’t mean you can’t tolerate raw milk.”
• Raw Milk Myths: Are We Prisoners of Pasteurization?
• Anti-therapeutic action: Pasteurization
• In Defense of (Raw) Milk
• New study: Amish prove raw milk promotes health in children

_Valmuefrøkerne olie & calcium_
• “[M]ilk is not the best source of calcium. Poppy contains 8 times more calcium than cow’s milk does. Magnesium and phosphorus are also important for proper bone density and poppy contains both of them.”
• Poppy oil against osteoporosis
• Health benefits of Poppy seeds

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here